Meny Stäng

Samlingslån

Det händer då och då att någon hamnar i en situation där den totala månadskostnaden för alla lån och krediter håller på att äta upp inkomsterna, så att det knappt finns några pengar kvar till andra nödvändigheter, så som mat och transport. I sådana lägen kan ett samlingslån komma väl till pass. Genom att samla alla lån och krediter i ett större lån kan månadskostnaden sänkas rejält.

Att ansöka om lån och få det beviljat går ofta snabbt. Ibland kan det faktiskt gå lite väl snabbt. Det är lätt hänt att man skickar iväg en ansökan om lån utan att behovet kanske egentligen finns där riktigt. Kanske är det något som dyker upp i reklamutskicken som du gärna vill köpa, eller kanske finns det lite väl dåligt med pengar kvar på kontot mitt i månaden. Då är det lätt att låta sig frestas att ansöka om ännu ett lån eller kontokredit. Till slut riskerar du dock att sitta där mitt i en besvärlig skuldsituation där du känner att det är svårt att ha råd med alla amorteringar.

Ansök om ett samlingslån online:

Naturligtvis bör du se upp för att hamna i en situation som den som beskrivs. I grund och botten är det du som låntagare som ansvarar för att låna ansvarsfullt och att själv se till att du har tillräckligt ekonomiskt utrymme för att ha råd med de lån och krediter du ansöker om. Det är dock lätt hänt att tappa kontrollen, och om det redan har skett gäller det att ta tag i situationen och göra något åt den. Det kan vara dags för ett samlingslån.

Så fungerar samlingslånet

Hur fungerar då ett samlingslån och vart kan du vända dig för att ansöka om ett sådant? Till att börja med ska vi titta på vart du kan vända dig om du vill ha ett samlingslån. Det är nämligen en ganska enkel fråga att besvara. Faktum är att så gott som alla långivare erbjuder samlingslån. Vilka som kan tänkas vara aktuella för just dig avgörs av hur mycket pengar du behöver låna för att kunna samla dina befintliga krediter och lån. För vissa räcker ett lån på 40 000 kronor för att samla övriga krediter. För andra kan det krävas ett lån på 300 000 kronor. Det kan med andra ord finnas väldigt stora skillnader. Det gör att den långivare som är perfekt för ett samlingslån för någon kanske inte kan bli aktuellt för en annan.

Hitta lägst ränta

Det gäller helt enkelt att ta en titt på vilka belopp det går att låna hos olika långivare. Bland de långivare som erbjuder samlingslån i rätt storleksklass gäller det sedan att sortera ut de som erbjuder lägst ränta och välja någon av dessa.

Hur fungerar då samlingslånet? Det är egentligen också väldigt enkelt. Du räknar samman återstående belopp från samtliga lån och krediter. När du ser totalsumman vet du också hur mycket pengar du behöver låna. Du går då in på en specifik banks webbsida för att göra en låneansökan. Du kan dock även välja en annan lösning, nämligen att vända dig till en låneförmedlare. Där skickas din ansökan till en rad långivare som får ge dig sina bästa erbjudanden. Du kan på så sätt välja det erbjudande som ger dig de förmånligaste villkoren. Det ger dig en bra möjlighet att få så låg ränta som möjligt. Hur själva betalningen av de krediter som ska lösas in går till kan variera från en långivare till en annan. Hos vissa långivare får du uppge direkt vid ansökan vilka de andra långivarna är och vilka summor det är. Den långivare som beviljar samlingslånet löser då in skulderna. Andra långivare betalar istället ut hela beloppet till dig, så att du själv får lösa in de andra skulderna.

så tar du ett samlingslån

Vem kan få ett samlingslån?

Kan vem som helst få ett samlingslån? Nej, du behöver uppfylla vissa krav för att du ska kunna få låna överhuvudtaget, oavsett om det rör sig om ett lån av den här typen eller ett banklån till något annat. Du måste till exempel uppfylla långivarens ålderskrav. Dessa kan se olika ut hos olika banker. Vissa långivare kräver att du ska ha fyllt 20 år, hos andra räcker det att du har fyllt 18 år. Ofta finns även en övre åldersgräns. Vidare måste du vara fri från skulder hos Kronofogden. Hos vissa banker kan det vara möjligt att få ett lån även om du har någon betalningsanmärkning, men detta gäller långt ifrån alla banker. Om du har betalningsanmärkningar får du ofta inte låna lika höga belopp.

Vidare krävs det naturligtvis att du har någon form av inkomst. Hur hög den behöver vara beror på vilken bank du vill låna av men även hur mycket pengar du vill låna. Vissa långivare har även ytterligare krav som måste uppfyllas.

Eftersom en kreditprövning görs när du ansöker om ett lån krävs det också att du har en relativt god kreditvärdighet. Om kreditvärdigheten är för låg är sannolikheten stor att de flesta långivare kommer att neka lån, alternativt att du kommer att få väldigt hög ränta. Detta är naturligtvis något du vill undvika. Mer information om samlingslån hittar du hos mici.se

Att tänka på innan du ansöker om samlingslån

Som alltid när du ska ansöka om ett lån gäller det att agera som en klok och ansvarstagande konsument. Du bör med andra ord se över dina alternativ och göra noggranna beräkningar innan du skrider till verket. Det är verkligen att du verkligen tar med alla krediter och lån när du räknar ihop beloppen för att du ska kunna sänka dina månadskostnader så mycket som möjligt. Det är dessutom av största betydelse att du väljer noga när du ska välja en ny långivare. Det kan skilja väldigt mycket på räntor, kostnader och villkor. Om du väljer fel samlingslån kan det istället få omvänd effekt. Du kan då bli sittande med ett stort lån med hög ränta som du får betala av på i väldigt många år. I och med att lånet kan vara stort, kan det också vara svårt att lösa in det i förtid. Att välja rätt bank från början är därför A och O för att samlingslånet ska få önskad effekt.

Recension:

Samlingslån
Betygsatt av: JämförBanklån.nu
Betyg: 4.8/5