Meny Stäng

Nanoflex

Om du behöver ta ett mindre lån med snabb utbetalning är Nanoflex ett av de företag som kan hjälpa dig. Företaget erbjuder lån från 2000 kronor upp till 25 000 kronor. Hur lång avbetalningstiden blir avgörs av hur stort belopp du väljer att låna.

Om Nanoflex

Nanoflex är en långivare som fokuserar på de lite mindre och snabbare lånen. Här går det som sagt att låna så låga belopp som 2000 kronor men det finns även möjlighet att låna upp till 25 000 kronor. Avbetalningstiden varierar från 90 dagar och upp till 9 månader. Med tanke på att 25 000 kronor på 9 månader medför en relativt hög månadskostnad är det viktigt att du funderar över om din ekonomi tillåter detta innan du går vidare och ansöker om ett sådant lån.

Nanoflex har funnits med som långivare på marknaden sedan 2008. Det innebär att man har hjälpt många kunder att låna pengar och man har hunnit skaffa stor erfarenhet. Lånen som erbjuds är så kallade högkostnadskrediter. De används inte som ett långsiktigt lån, utan finns för att täcka tillfälliga mer akuta behov.

Låna hos Nanoflex:

En stor fördel som gör att många väljer Nanoflex är att pengarna betalas ut till ditt bankkonto redan samma dag om ditt lån blir beviljat. Just att pengarna betalas ut snabbt är en väldigt viktig faktor för många, och detta är verkligen något som uppskattas av kunderna.

Något annat som också uppskattas är att den kreditupplysning som inhämtas inte beställs från UC. Fördelen med detta är att inte fråga registreras hos Upplysningscentralen. Detta är en fördel för din kreditvärdighet.

Så går det till

Så hur går det då till om du bestämmer dig för att låna pengar av Nanoflex? Det hela är faktiskt mycket enkelt. Hela processen är utvecklad för att vara så snabb och enkel att hantera som möjligt för den som vill ansöka om ett lån.

Du börjar med att besöka företagets webbsida, där det finns ett ansökningsformulär som du kan fylla i. Först och främst väljer du vilket belopp du vill låna. Det kan vara 2000 kronor, det kan vara 25 000 kronor, men det kan naturligtvis också vara ett belopp någonstans däremellan.

låna hos Nanoflex

När beloppet är valt och du har bekräftat återbetalningstiden, vilket kommer upp automatiskt när du väljer summa, går du vidare till att fylla i uppgifter om dig själv. Det handlar om allmänna personuppgifter, information om bankkonto samt uppgifter om inkomster såväl som utgifter. Det hela går snabbt att fylla i och därefter går du vidare till steg 3 som är att identifiera dig. Detta sker smidigt med hjälp av bank-id. I och med detta behöver du heller inte bekymra dig om att skicka in några kopior på din legitimation eller liknande, vilket ibland kan efterfrågas av andra långivare.

När du har identifierat dig med hjälp av ditt bank-id kommer du att få besked om utfallet. Antingen beviljas ditt banklån eller så får du ett negativt besked. Oavsett vilket så kommer beskedet snabbt. Om det blir ett positivt besked kommer pengarna att betalas ut till det bankkonto du har uppgett redan samma dag. Det betyder att du i de allra flesta fall kan använda dina pengar redan samma dag, förutsatt att du ansöker under ordinarie öppettider.

Så hanteras återbetalningen

Nästa steg när du väl har fått dina lånade pengar utbetalda är naturligtvis återbetalningen som kommer att ske med den månadskostnad som du har meddelats i samband med ansökan. Avin för delbetalning kommer i de allra flesta fall digitalt via e-post. Enda förutsättningen för att detta ska ske är att du har uppgett en korrekt e-postadress i samband med din ansökan.
Om du skulle vilja lösa ditt lån på förhand så går det bra. För att veta exakt vilket belopp du ska betala bör du i sådana fall kontakta Nanoflex kundtjänst. De kan då ta fram kvarvarande belopp samt upplupen ränta och eventuella kostnader som ska betalas.

Vem kan låna från Nanoflex?

En intressant fråga är naturligtvis vem som kan låna pengar från Nanoflex. Naturligtvis finns en del krav som ska uppfyllas för att du ska kunna godkännas som låntagare. Kraven är dock lägre än hos många större banker, delvis för att det handlar om relativt låga belopp men även på grund av att räntan är högre, något som gör att långivaren till viss del kompenseras för den ökade risken.

För att kunna erbjudas ett lån från Nanoflex ska du vara mellan 20 och 65 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och du måste ha en inkomst. Inkomsten får som lägst vara 50,000 kronor per år. Exakta krav kan dock variera beroende på vilket belopp du ansöker om att få låna. Om du ansöker om ett lån i den större storleksklassen kan det krävas en större inkomst.

För att undersöka din betalningsförmåga inhämtas, förutom uppgifterna från dig, även uppgifter via en kreditupplysning. Denna görs i samarbete med Bisnode. Det innebär att ingen förfrågan blir registrerad hos UC. Du kommer att få ett meddelande via en digital brevlåda om du har en sådan, eller annars via vanlig post, att en upplysning har tagits.

Kontakta kundtjänst vid frågor

Du kanske har något som du vill fråga om innan du ansöker om lån, eller så kanske det uppkommit några frågor efter att du har ansökt. Då kan du vända dig till Nanoflex kundtjänst som gärna besvarar funderingar och frågor. Öppettider för kundtjänst är vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00. Man har stängt för lunch mellan klockan 12.00 och 13.00. Det går bra att ringa, men om du föredrar det kan du naturligtvis även skicka e-post.

Du behöver inte vara kund för att kunna kontakta kundtjänst. Även som eventuellt blivande kund kan det vara så att du har frågor du vill ställa innan du fattar ett beslut. Om du till exempel vill fråga något gällande inkomstkraven eller gällande kostnader för lånet är det alltid klokt att ringa kundtjänst innan du skickar in din ansökan. På så sätt vet du lite mer om huruvida du kan vänta dig ett positivt besked när du ansöker eller inte.

Recension:

Nanoflex
Betygsatt av: JämförBanklån.nu
Betyg: 4.7/5