Meny Stäng

Lendo

Om du behöver låna pengar finns det många olika aktörer som du skulle kunna vända dig till. Problemet ligger i att veta vilken långivare som kan tänkas ge det bästa erbjudandet och vilka långivare som kan tänkas erbjuda dig ett lån. Att på egen hand vända dig till olika banker och skicka in en lånansökan är ingen bra idé, då detta medför en rad UC-förfrågningar. För att underlätta ansökningsprocessen kan du därför vända dig till Lendo. Detta är en låneförmedlare som skickar din ansökan till en mängd banker och långivare, och som sedan hjälper dig att välja ut det bästa erbjudandet.

Om Lendo

Du har säkert hört talas om Lendo eller sett någon reklam för företaget på TV. Det här är en av landets mest kända låneförmedlare. Företaget har funnits ända sedan 2007, vilket gjort att man hunnit skaffa sig en diger erfarenhet av låneförmedling. Man samarbetar i dagsläget med cirka 30 olika långivare och här har du ett effektivt och bra sätt att jämföra låneerbjudanden och nappa på det bästa, utan att mer än en registrering hos UC om kreditupplysning görs.

Via Lendo kan du ansöka om en rad olika typer av lån. Planerar du att köpa bil kan du ansöka om ett billån. Vill du samla dyra smålån och krediter kan du ansöka om ett samlingslån. Du kan också låna till en mängd andra saker som renovering, konsumtion och resor.

Ansök om lån via Lendo

Det kostar ingenting att ansöka om lån via Lendo och redan efter en liten stund börjar det ramla in erbjudanden och svar från olika långivare. Du kan i lugn och ro betrakta de erbjudanden som kommer in, jämföra räntor och villkor, och så småningom acceptera det erbjudande som framstår som bäst.

Lendo finns även i Norge, Danmark och Finland. Det var dock här i Sverige som man var först ut med att bedriva sin verksamhet.
Affärsidén går ut på att företaget får betalt av bankerna när lån förmedlas. På så sätt kan förmedlingstjänsten vara kostnadsfri för dig som kund.
Lendo förmedlar lån mellan 5000 och 500 000 kronor.

Banker som man samarbetar med

När du ansöker om lån via Lendo kommer din ansökan att skickas vidare till cirka 30 banker. Du kan inte räkna med att samtliga inkommer med ett erbjudande, då olika banker har olika verksamhet. Om du ansöker om ett lån på 300 000 kronor är det över gränsen för vad vissa långivare arbetar med och om du ansöker om ett lån på 20 000 kronor är det under gränsen för den typ av lån andra banker arbetar med. Förutsatt att du uppfyller kraven bör du dock få några erbjudanden att välja mellan.

låna hos Lendo

Vilka banker är det då som Lendo samarbetar med? Många av dem är stora och välkända långivare som du säkert har hört talas om. Collector Bank, Forex Bank, Svea Ekonomi, Swedbank, Wasa Kredit, Lendify och Marginalen Bank är några av de långivare som Lendo har ett samarbete med. Även Avida Finans, Ikano Bank och ICA banken finns bland de långivare som finns med i samarbetet. Här finns både större och mindre aktörer. Vissa känner du säkert till väl, medan andra kanske är nya bekantskaper. Du kan dock känna dig trygg i vetskapen att samtliga aktörer som samarbetar med Lendo är seriösa och fullkomligt pålitliga.

Så går det till att ansöka om lån via Lendo

Att ansöka om lån via Lendo är enkelt. Det är precis lika lätt som att ansöka direkt hos en specifik långivare. Du får uppge en del grundläggande information om dig själv, fylla i lite information om din ekonomiska situation och legitimera dig med bank-id. En kreditupplysning inhämtas och ansökan skickas vidare ut till långivarna som finns i nätverket. Du kommer att tilldelas en egen sida hos Lendo där du kan logga in när som helst för att ta del av de svar som inkommit.

Du kommer att se om någon långivare meddelat att de tyvärr inte kan erbjuda dig ett lån och du kommer kunna se om någon långivare har gett dig ett erbjudande. Om de har gett dig ett erbjudande kommer du också att kunna se detaljer kring detta. Du kan se vilken ränta du erbjuds samt vad månadskostnaden kommer att hamna på. Du kommer också att kunna läsa igenom villkoren.

Jämför månadskostnad och ränta

När du har fått in samtliga erbjudanden kan du i lugn och ro sätta dig ned och jämföra de olika alternativ som finns. Försök att jämföra såväl månadskostnad som ränta, total summa att betala och villkor i övrigt. Välj slutligen ut det erbjudande som faller dig i smaken. Du kan läsa mer på Locon.se.

Hur det går till i nästa steg kan variera beroende på vilken bank du väljer som långivare. Hos vissa banker behöver du svara på några kompletterande frågor och vissa kan kräva att du skickar in papper som intygar din inkomst och anställning. Hos vissa långivare räcker det dock med att du signerar avtalet med hjälp av bank-id. När detta är klart betalas pengarna vanligtvis ut till ditt bankkonto.

Fördelar med Lendo

Som redan nämnts får du en fördel när du skickar din ansökan via Lendo, eftersom en rad långivare får ta del av din ansökan men ändå registreras bara en förfrågan hos UC. Många förfrågningar kan annars påverka negativt om du i framtiden ska söka nya lån, teckna ett hyresavtal eller ansöka om ett telefonabonnemang exempelvis. Att hålla nere antalet förfrågningar är därför bra.

En annan fördel är att du kan samla alla erbjudanden på en sida så att du snabbt, enkelt och tydligt kan se skillnaderna på räntor och månadskostnader. Du får också en chans att se vilka långivare som kan tänka sig att ge dig ett lån och vilka som kan erbjuda de bästa villkoren.

Slutligen är det naturligtvis också en fördel när bankerna ser att ansökan kommer via Lendo. De vet då att även andra banker kommer att få komma med erbjudanden. Det gör att det hela blir en konkurrenssituation, där bankerna vet att de måste komma med sina bästa erbjudanden om de ska ha en möjlighet att få låntagaren som kund hos sig. Detta gynnar naturligtvis dig som låntagare.

Recension:

Lendo
Betygsatt av: JämförBanklån.nu
Betyg: 4.6/5