Meny Stäng

Klicklån

Har du hört talas om Klicklån? Om inte så kanske du har hört talas om Thorn Svenska AB. Klicklån är en långivare som kan erbjuda lån upp till 40 000 kronor. Thorn har funnits sedan 1969 här i Sverige och är väl etablerade. Företaget ägnar sig främst åt att finansiera inköp samt hyra ut hemelektronik. När det gäller KlickLån är det dock helt och hållet en låneverksamhet.

Om KlickLån

KlickLån är en långivare som drivs i samarbete med Thorn Svenska AB. De lån som erbjuds är mellan 10 000 kronor och 40 000 kronor. Fokus ligger på ansvarsfullt långivande. Man säger sig vara mycket måna om att ingen ska hamna i en negativ spiral på grund av ett lån och detta är något man lägger fokus vid när det görs en kreditprövning.

Det är enkelt att ansöka om de här lånen. Det gör du direkt på långivarens hemsida där du fyller i uppgifter om dig själv, ställer in reglaget på det belopp du vill låna samt avslutar med att godkänna villkoren. Du kommer att få ett besked direkt på skärmen som visar om ditt lån beviljas eller inte. Om ditt lån blir beviljat kan du signera avtalet direkt med hjälp av bank-id. Det gör att du kan få en snabb utbetalning av pengarna.

Låna hos Klicklån

KlickLån erbjuder en avbetalningstid mellan 12 och 72 månader. Det gör att månadskostnaden blir hanterbar förutsatt att du har en stabil ekonomisk situation med en fast inkomst.

Individuell ränta

Räntan för lånet sätts individuellt. Man baserar räntan på uppgifterna som du lämnar om din ekonomi. Man nöjer sig dock inte med att enbart förlita sig på dessa. Man inhämtar även en kreditupplysning. Man väger sedan samman uppgifterna från dessa båda källor och sätter en individuell ränta, förutsatt att du erbjuds ett lån.

låna hos Klicklån

Räntan kan variera. Det innebär att det kan bli stora skillnader både när det gäller månadskostnad och det totala beloppet att betala. På grund av detta är det alltid en fördel att se till att du har så goda ekonomiska förutsättningar som möjligt innan du ansöker om ett lån. Om det inte brådskar väldigt mycket kan det därför vara klokt att försöka förbättra eventuella negativa faktorer innan du ansöker. Du kan till exempel försöka öka din inkomst eller vänta ut eventuella krediter där det bara återstår en månad innan de kan avslutas. Detta stärker din kreditvärdighet och kan göra att du blir beviljad en mer fördelaktig ränta.

Krav för att du ska kunna låna

För att du ska kunna beviljas ett lån hos KlickLån finns det naturligtvis vissa krav som du måste uppfylla. Först och främst måste du vara 20 år. Det räcker med andra ord inte med att du är myndig, utan man har här valt en något högre åldersgräns. Vidare får du inte ha några betalningsanmärkningar. Du måste naturligtvis ha en inkomst så att du kan betala av på lånet enligt plan.
I din ansökan måste du uppge information om din inkomst men även om din familjesituation, din bostadskostnad och övriga lån och krediter. Det gör att företaget kan skapa sig en övergripande bild av huruvida din ekonomi tillåter att du betalar av på ytterligare ett lån eller inte. Denna information ligger till grund för huruvida du blir beviljad ett lån eller ej. Du kan läsa mer lån hos Mineline.se.

Fördelar med KlickLån

Det finns ju många långivare på marknaden idag och det kan vara svårt att avgöra vilka som är bra och vilka som är mindre bra. Det kan också vara svårt att välja vilken bank du ska låna från. Den naturliga frågan blir då naturligtvis; vilka är fördelarna med just KlickLån?

  • Möjlighet att lösa lånet i förtid, om din ekonomiska situation förändras och du anser att du har råd att betala in hela det återstående beloppet.
  • Möjlighet till betalningsfria månader. Det kan vid avtalets tecknande väljas till en möjlighet till två betalningsfria månader under den tid avtalet löper. Det är dock viktigt att notera att de månaderna inte får läggas under samma år. Om du har ett lån som betalas av på 12 månader och lånet tecknas i januari har du med andra ord inte möjlighet till mer än en betalningsfri månad. Troligtvis behövs det dock inte heller, med tanke på att det troligen är ett ganska litet lån om du väljer att betala av det på ett år.
  • Fokus läggs på ansvarsfull lånhantering. Detta gör att en grundlig kontroll görs innan du får låna pengar. Det går därför inte att låna i all hast utan att tänka på att man egentligen inte har råd att betala av på lånet. En person som inte har ekonomi som tillåter amortering kommer med största sannolikhet inte att beviljas ett lån.
  • Individuell räntesättning. Detta innebär att du som har en stark ekonomi kan få en lägre ränta, vilket innebär att du behöver betala en lägre total kostnad. Det lönar sig med andra ord att ha en stark kreditvärdighet när du lånar här.
  • Långivaren har en stark och välkänd aktör bakom sig. De allra flesta känner till Thorn Svenska AB och vet att det är en seriös aktör.

Att tänka på innan du lånar

Det finns några saker du bör tänka på innan du skickar in din ansökan till KlickLån. För det första bör du fundera på om du verkligen behöver låna pengar. Kanske har du en buffert du istället kan plocka av eller kanske kan du ge dig till tåls och spara ihop till åtminstone en del av beloppet. Om så inte är fallet, och du kommer fram till att du behöver låna, är det klokt att fundera över din situation idag. Hur mycket pengar har du över när du har betalat dina räkningar? Har du i ärlighetens namn tillräckligt utrymme för att utan problem kunna betala av på ett lån? Om svaret är ja finns det inget som hindrar att du går vidare och skickar in din ansökan. Ansökan är enkel att fylla i på långivarens hemsida och har du några funderingar går det naturligtvis bra att ringa till kundtjänst. Öppettiderna är vardagar mellan klockan 08.00 och 18.00.

Recension:

Klicklån
Betygsatt av: JämförBanklån.nu
Betyg: 4.7/5