Meny Stäng

Cashbuddy

Om du är i behov av ett lån på upp till 25 000 kronor kan du vända dig till Cashbuddy. Det här är en långivare som erbjuder lån från 5000 kronor där maxgränsen är 25 000 kronor. För den som har ett lån här och sköter det väl finns det också möjlighet att efterhand höja lånet, vilket är positivt eftersom det gör att du slipper ha flera lån hos olika kreditgivare.

Om Cashbuddy

I lånbranschen dyker det ständigt upp nya aktörer och för dig som kund kan det vara svårt att veta vilka som är pålitliga och seriösa. När det gäller Cashbuddy kan du dock känna dig lugn. Det här företaget har bedrivit verksamhet i branschen sedan 2006 och förutom i Sverige bedriver man också finansiell verksamhet i vårt grannland Finland.

Cashbuddy har valt att lägga fokus på att erbjuda moderna lån, där hänsyn snarare tas till de aktuella ekonomiska förutsättningarna hos låntagaren än till en gammal betalningsanmärkning eller andra inkomsttyper än fast anställning. Idag arbetar många under andra former än just fast anställning och det finns väldigt många som har en betalningsanmärkning trots att den ekonomiska situationen idag är ordnad. Cashbuddy har tagit fasta på detta och detta har gjort långivaren mycket populär.

Låna hos Cashbuddy

Ett annat fokusområde som företaget har är enkelhet och smidighet. Man vill att det ska vara så enkelt som möjligt för kunden både att ansöka om lån och att sköta de lån som redan finns. Den som vill kan sköta hela sin ansökan digitalt och signera med hjälp av bank-id. För de som föredrar personlig kontakt går det dock även utmärkt att kontakta långivaren via telefon för hjälp.
Något som utmärker Cashbuddy är att de har valt att sponsra idrotten. Under 2017 sponsrade man exempelvis hela 50 föreningar inom idrottslivet och det blev totalt miljonbelopp som delades ut.

Om lånen

Det går som tidigare nämnts att låna mellan 5000 och 25 000 kronor som ny kund hos Cashbuddy. När man granskar din ansökan och det ska avgöras om du blir beviljad ditt lån eller inte tittar man naturligtvis på hur din ekonomi ser ut idag. Hur stort utrymme har du i din månatliga budget? Har du råd att betala tillbaka det belopp du har ansökt om att få låna? Detta innebär naturligtvis att du har större möjlighet att få låna ett större belopp om du har en hög inkomst och få andra utgifter. Ansöker du om ett lågt belopp har du dock chans att få låna även om du har en relativt låg inkomst.

Låna hos Cashbuddy

För att kunna få ta lån via det här företaget behöver du fylla 20 senast innevarande kalenderår. Du får inte ha några skulder registrerade hos Kronofogden. Om du har en betalningsanmärkning behöver det däremot inte vara något problem, förutsatt att skulden reglerats. Du behöver ha en inkomst. Den kan komma från tjänst eller näringsverksamhet men den kan också komma från pension eller a-kassa. Vidare behöver du ha ett svenskt personnummer och du behöver också vara folkbokförd i Sverige. Slutligen får du inte vara försatt i personlig konkurs eller vara satt under förvaltarskap. Du får inte heller ha en pågående skuldsanering.

Kreditupplysning från UC

När du ansöker om att få låna pengar inhämtas en kreditupplysning från UC. Detta innebär också att en förfrågan registreras hos UC, något som kan vara med och påverka din kreditvärdighet. Att ha en förfrågan registrerad innebär inga problem. Det är först om du får ett flertal förfrågningar som det kan innebära sänkt kreditvärdighet. Om du till exempel får ett nekande besked och därefter vänder dig till ett flertal andra långivare och får UC-förfrågningar registrerade varje gång kan det ligga till last senare. En förfrågan finns kvar i ett års tid.

En samlad bedömning görs

När du ansöker om ett lån gör man en samlad bedömning baserat på de svar du har uppgett på frågorna i ansökan och de uppgifter som framkommer i kreditupplysningen. Om du är kund sedan tidigare tar man naturligtvis även en titt på hur du har skött återbetalningarna tidigare. Den sammantagna bilden avgör om du kan erbjudas ett lån på det belopp du har begärt.

Om du har varit kund ett tag och har skött dina avbetalningar finns det möjlighet att ansöka om att höja lånet. Det kan då gå att låna upp till 45 000 kronor. För att det ska vara möjligt måste du ha haft ditt tidigare banklån i minst fyra månader och du behöver ha gjort minst fyra avbetalningar enligt plan. Det är enkelt att ansöka om att utöka lånet. Det gör du snabbt och enkelt via Mina sidor.
De pengar du får låna betalas ut relativt snabbt. Innan de kan betalas ut behöver autogiroavtalet ha blivit godkänt, men så snart detta är klart betalas pengarna ut. Naturligtvis går det snabbare att få pengarna om du väljer att signera avtalet med bank-id, istället för att skriva under dokumenten och skicka tillbaka dem via post.

Avbetalningarna sker via autogiro. Detta gör att du inte behöver oroa dig för att missa någon faktura och du behöver heller inte administrera något själv. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt med pengar på förfallodagen, så att amorteringen kan gå iväg.

Ta kontakt med kundtjänst

Det mesta är väldigt enkelt hos Cashbuddy, både när det kommer till att ansöka om lån och när det gäller att sköta det blancolån som du kanske redan har tagit. Trots det kan det naturligtvis dyka upp frågor ibland. På företagets webbsida finns en välfylld avdelning med frågor och svar, där de vanligaste frågorna och svaren listas. Kanske finns svaret på din fråga redan där. Om du kikar där och kommer fram till att du inte hittar något svar på din fråga kan du kontakta kundtjänst. De finns tillgängliga via e-post eller telefon och du kan nå dem vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00. Dit kan du vända dig oavsett om det gäller frågor om ansökningsprocessen, frågor om din ansökan, frågor rörande amortering eller om du vill lösa ditt lån i förtid. Naturligtvis kan du också kontakta dem med andra lånerelaterade frågor än de som nämns här.

Recension:

Cashbuddy
Betygsatt av: JämförBanklån.nu
Betyg: 4.5/5